Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε

στο 21Ο Συμπόσιο της Εταιρείας Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης. Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο χώρο της Αίγλης Ζαππείου στις 7 και 8 Δεκεμβρίου του 2018.
Η Εταιρεία Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης ιδρύθηκε το 1946 και έκτοτε αποτέλεσε έναν πυρήνα προαγωγής της επιστημονικής γνώσης και της έρευνας στην Οδοντιατρική. Επί επτά δεκαετίες προσφέρει στον επιστήμονα και επαγγελματία οδοντίατρο υψηλού επιπέδου επιμόρφωση, μέσα από τη διοργάνωση Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων, Συμποσίων-Ημερίδων και την έκδοση του περιοδικού «Οδοντοστοματολογική Πρόοδος». Αναρίθμητοι συγγραφείς και ομιλητές, Έλληνες και ξένοι, έχουν βρει φιλόξενο βήμα στην Εταιρεία κατά τη διάρκεια των 72 χρόνων δραστηριοποίησής της, συμβάλλοντας στην επίτευξη των επιστημονικών και εκπαιδευτικών στόχων της και καθιερώνοντάς την ως μία αξιόπιστη και δυναμική Επιστημονική Εταιρεία. Συνακόλουθα, το Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών που έλαβε η Εταιρεία αποτέλεσε ύψιστη τιμή και επισφράγισε το πολύτιμο έργο της στο χώρο.

Ο τίτλος του 21ου Συμποσίου είναι «Σύγχρονη Οδοντιατρική Τεχνολογία.

Επεκτείνοντας τα όρια της Οδοντιατρικής»

Ο τίτλος του 21ου Συμποσίου είναι «Σύγχρονη Οδοντιατρική Τεχνολογία.

Επεκτείνοντας τα όρια της Οδοντιατρικής». Ο τίτλος αυτός έχει επιλεγεί ώστε να καταστήσει σαφή τον προσανατολισμό του Συμποσίου. Στην εποχή που διανύουμε, η συνεχής αύξηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η βελτίωση της τεχνολογίας αλλά και τα πολυδιάστατα πεδία εφαρμογών των τεχνολογικών επιτευγμάτων στην καθημερινή ζωή, έχουν επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της κοινωνίας εν τω συνόλω. Ασφαλώς, και η Οδοντιατρική όχι μόνο ακολουθεί τη μετάβαση στη νέα εποχή, αλλά ευεργετείται, μεταξύ των πρώτων επιστημών, εφόσον η υλοποίηση των αλλαγών και η υιοθέτηση των τεχνολογικών επιτευγμάτων σε πολλούς τομείς, επιτελείται σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από την τεχνολογική ανακάλυψη. Καλείται λοιπόν ο σύγχρονος οδοντίατρος να παντρέψει τη δεδομένη γνώση και εμπειρία, με νέα μέσα, νέα υλικά και τεχνικές. Η εξέλιξη της τεχνολογίας των υπολογιστών, η εξέλιξη των βιοϋλικών, η ανακάλυψη και μαζική παραγωγή εξοπλισμών όπως τα laser, είναι μερικά μόνο από όσα θαυμάσια έχει να επιδείξει το σύγχρονο οδοντιατρικό οπλοστάσιο. Ασφαλώς δεν καταργούνται τα θεμέλια της Οδοντιατρικής επιστήμης. Οφείλουμε όμως να αποδεχτούμε ότι οι δυνατότητές της αλλά και τα πεδία εφαρμογών της ολοένα και διευρύνονται. Αυτή την επέκταση των ορίων της Γενικής Οδοντιατρικής, του συνόλου δηλαδή της επιστήμης μας, θέλουμε να καταδείξουμε στους αξιότιμους συναδέλφους και είμαστε βέβαιοι ότι με την επιλογή εκλεκτών ομιλητών, με μεγάλη εμπειρία και γνώση ο καθένας στο αντικείμενο που θα παρουσιάσει, οι συμμετέχοντες στο 21ο Συμπόσιο της Εταιρείας μας θα απολαύσουν ένα επιστημονικό γεγονός αντάξιο της πολύχρονης και σημαντικής ιστορίας της, το οποίο θα καλύπτει τις απαιτήσεις της εποχής μας. Το Συμπόσιο το οποίο φέτος συνδιοργανώνεται με το Ελληνικό και Κυπριακό τμήμα της International Team for Implantology, περιλαμβάνει Εισηγήσεις και Πρακτικά Σεμινάρια (hands-on).

Σας περιμένουμε να συμμετάσχετε στο 21ο Συμπόσιο της Εταιρείας μας, με τη βεβαιότητα ότι η συμμετοχή σας θα αποτελέσει μια σπουδαία και ωφέλιμη εκπαιδευτική και κοινωνική εμπειρία!

Παναγιώτης Ανδριτσάκης
Πρόεδρος της Εταιρείας
Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης