Αντώνης Καλλής

DDS, MSc. Lasers in Dentistry

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Α. Π. Θ. το 1983.
Από το 1983 έως το 1997 άσκησε γενική οδοντιατρική στο ιδιωτικό του οδοντιατρείο στα Χανιά.
1996-1997 παρακολούθησε τον πρώτο πιστοποιημένο κύκλο σεμιναρίων για εμφυτεύματα (χειρουργική, προσθετική) της Ελληνικής Εταιρείας Οστεοσωματούμενων Οδοντιατρικών και Γναθοπροσωπικών Εμφυτευμάτων - Βιουλικών.
Το 1997 μετέφερε το ιατρείο του στην Αθήνα όπου ασχολήθηκε με γενική οδοντιατρική και εμφυτευματικές αποκαταστάσεις.
2000-2004 παρακολούθησε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Aachen σειρά σεμιναρίων laser εφαρμογών και παράλληλα εφάρμοζε και εφαρμόζει laser θεραπείες στο ιατρείο του. Για την προώθηση της laser οδοντιατρικής οργάνωσε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, σε συνεργασία με τοπικούς οδοντιατρικούς συλλόγους σεμινάρια στα οποία συμμετείχε και ως εισηγητής.
2003 Ιδρυτικό μέλος της «Ελληνικής Εταιρείας Στοματολογικών Εφαρμογών Laser» (HELSOLA) και αντιπρόεδρος για τα τρία πρώτα χρόνια της ίδρυσής της. Διοργάνωση του πρώτου «Ελληνικού και Διεθνούς Συνεδρίου με Laser Θεραπείες», όπου συμμετείχε και ως εισηγητής με θέμα "Er:YAG Laser στη παρασκευή κοιλοτήτων - κανόνες και πλεονεκτήματα".
2004 - 2006 Master of science in "Lasers in Dentistry" του Πανεπιστημίου RWTH - Aachen.
2006 Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Laser Οδοντιατρικής (GSLD) και αντιπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Laser Οδοντιατρικής (WFLD).
2009 Εισηγητής της Laser & Health Academy. Συν-συγγραφέας της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου "Εγχειρίδιο θεραπείας με laser" του Jan Tuner και του Lars Hode και του βιβλίου "Αρχές Ιατρικών και Οδοντιατρικών Laser" του Rene Franzen. Διαλέξεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή οδοντιατρικά περιοδικά και εφημερίδες, δημοσίευση ερευνητικών εργασιών.

2009 Ιδρυτής του AALZ Greece " Ινστιτούτο Εκπαίδευσης στην Laser Οδοντιατρική ". Διοργάνωση μαθημάτων ασφάλειας των Laser ( LSO) και μαθημάτων Mastership / Fellowship σε συνεργασία με το Aachen Laser Center του Πανεπιστημίου RWTH- Aachen.
2016, 2018 Δημοσίευση ερευνητικών εργασιών.
Υποψήφιος διδάκτορας στο Εργαστήριο Οδοντικής Χειρουργικής του ΑΠΘ.