Νίκος Λυγιδάκης του Νικολάου

Παιδοδοντιάτρος

Ο Νίκος Ν. Λυγιδάκης εργάζεται στην Αθήνα σε ιδιωτικό πολυιατρείο με αποκλειστική απασχόληση στην Παιδοδοντιατρική. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 2011.

Το 2017 ολοκλήρωσε τριετές κλινικό και ερευνητικό διδακτορικό πρόγραμμα στην Παιδοδοντιατρική στο νοσοκομείο Eastman Dental Hospital του University College London. Επίσης το 2017 πέρασε με επιτυχία και την ιδιαίτερα απαιτητική εξέταση για Membership of Paediatric Dentistry στο Royal College of Surgeons που είναι η κρατική εξέταση ειδικότητας του Ηνωμένου Βασιλείου, ολοκληρώνοντας έτσι εξειδίκευση του στην Παιδοδοντιατρική.
Πριν την εξειδίκευση του στην Παιδοδοντιατρική εργάστηκε για δυο χρόνια στο NHS σαν γενικός οδοντίατρος και στη συνέχεια για έναν χρόνο σαν Junior Doctor στο τμήμα στοματικής και γναθοπροσωπικής χειρουργικής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου John Radcliffe στην Οξφόρδη ολοκληρώνοντας έτσι και τις απαιτήσεις για την εξέταση Membership of the Joint Dental Faculties του Royal College of Surgeons, υποχρεωτικό πτυχίο για την εισαγωγή σε κρατικό πρόγραμμα ειδικότητας.

Ενδιαφέρεται για ακαδημαϊκή μελέτη και έρευνα και παρακολουθεί τακτικά συνέδρια και σεμινάρια συνεχούς επιμόρφωσης παιδοδοντιατρικής στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Ο Νίκος έχει δημοσιεύσει 5 εργασίες σε διεθνή αναγνωρισμένα περιοδικά και έχει κάνει 16 ανακοινώσεις και εισηγήσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας και της European Academy of Paediatric Dentistry. Το ερευνητικό και κλινικό του ενδιαφέρον περιλαμβάνει τα οδοντιατρικά βιουλικά και τη κλινική αντιμετώπιση του οδοντικού τραύματος και των συγγενών οδοντικών ανωμαλιών.