Κωνσταντίνα Χατζηδημητρίου

Παιδοδοντιάτρος

H Κωνσταντίνα Χατζηδημητρίου αποφοίτησε από το Λύκειο με Άριστα το 2007 και ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές της στην Οδοντιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών το 2012.

Στη συνέχεια, συμμετείχε στις δραστηριότητες του μεταπτυχιακού προγράμματος της Παιδοδοντιατρικής στην Αθήνα και ήταν κλινική βοηθός, μέχρι το 2015.

Παράλληλα, το διάστημα 2013-2015, μετεκπαιδεύτηκε ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών στο πρόγραμμα Βιολογίας Στόματος στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο και αποφοίτησε με Άριστα. Το 2015, έγινε δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Παιδοδοντιατρικής στην Οδοντιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, του οποίου είναι τελειόφοιτη.

Από το 2012 μέχρι και σήμερα, εργάζεται ως κλινικός συνεργάτης σε ιδιωτικό πολυιατρείο με αποκλειστική απασχόληση στην Παιδοδοντιατρική.

Είναι μέλος της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας και της European Academy of Paediatric Dentistry. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 60 συνέδρια και σεμινάρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης με σχεδόν 30 ελεύθερες, αναρτημένες ανακοινώσεις και εισηγήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει δημοσιεύσει 10 εργασίες σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ το ερευνητικό και κλινικό της ενδιαφέρον περιλαμβάνει τους ειδικούς ασθενείς, τις οδοντικές ανωμαλίες και τις θεραπείες πολφού νεογιλών δοντιών.