Νίκος Α. Λυγιδάκης

Υφηγητής Παιδοδοντιατρικής Πανεπιστημίου Leeds, UK, τ. Συντονιστή Διευθυντή ΕΣΥ

Ο Νίκος Α. Λυγιδάκης, αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και είναι κάτοχος MScD Παιδοδοντιατρικής, MScM Γενετικής και Διδακτορικού από τα Πανεπιστήμια Λονδίνου, Οξφόρδης και Αθηνών. Το 2002 εξελέγη Υφηγητής (Honorary Reader) Παιδοδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Leeds, UK, όπου διδάσκει σαν επισκέπτης καθηγητής στο μεταπτυχιακό Τμήμα, όπως και στο Πανεπιστήμιο του Giessen, Germany από το 2015. Από το 2001 μέχρι το 2016, οργάνωσε και διεύθυνε το εξειδικευμένο Οδοντιατρικό Κέντρο Παίδων του ΠΕΔΥ στην Αθήνα.
Έχει διατελέσει ιδρυτικό μέλος, Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της European Academy of Paediatric Dentistry (EAPD) καθώς και Πρόεδρος της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας. Εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του ΟΣΑ και της ΓΣ της ΕΟΟ.
Έχει 55 επιστημονικές δημοσιεύσεις με πάνω από 1400 διεθνείς αναφορές στο έργο του και περισσότερες από 350 εισηγήσεις και ανακοινώσεις σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια.

Οργανωτής και Συντονιστής μεγάλου αριθμού επιστημονικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων EAPD ‘Hermes’ και ‘Athena’ Projects που αφορούν την αναβάθμιση και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση της Παιδοδοντιατρικής σε διάφορα ευρωπαϊκά κράτη. Από τον Ιανουάριο του 2019 αναλαμβάνει Editor in Chief του European Archives of Paediatric Dentistry.
Για τα επιστημονικά και επαγγελματικά του επιτεύγματα έχει τιμηθεί με διάφορες διακρίσεις συμπεριλαμβανόμενου του Fellowship of the Royal Society of Medicine (UK) και του Membership of the American Association for the Advancement of Science και του New York Academy of Science.