Χαράλαμπος Αποστολίδης

Στοματικός και γναθοπροσωπικός χειρούργος

Ο Χαράλαμπος Αποστολίδης είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών (1986). Σπούδασε Οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, από το οποίο αποφοίτησε το 1991. Ειδικεύθηκε στη Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική στο Tufts University και Boston Medical Center, Boston, Massachusetts, Η.Π.Α., από το 1994 έως το 1998. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1998 και εργάστηκε ως συνεργάτης στην Κλινική Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Ογκολογίας του Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου (Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας») μέχρι το 2008.

Από το 2001 είναι Diplomate του American Board of Oral & Maxillofacial Surgery, τίτλος που αποτελεί την ανώτατη βαθμίδα πιστοποίησης της ειδικότητας της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στις Η.Π.Α. Είναι μέλος σε πολλές επιστημονικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, της Εταιρείας Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης και της American Association of Oral and Maxillofacial Surgeons. Επίσης, είναι Fellow της International Team for Implantology (ΙΤΙ) και πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της ΙΤΙ για την τετραετία 2017-2020. Έχει δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και Αμερικανικά επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει πολλές φορές ως ομιλητής σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια και σεμινάρια. Είναι υπεύθυνος του γναθοχειρουργικού τμήματος της κλινικής «Υγείας Μέλαθρον» του ΤΥΠΕΤ από το 2002.

Ο κ. Αποστολίδης διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο, όπου ασχολείται με όλο το φάσμα της σύγχρονης στοματικής και γναθοπροσωπικής χειρουργικής και ειδικότερα με την οδοντοφατνιακή χειρουργική, τη χειρουργική οδοντική εμφυτευματολογία, την αποκατάσταση των ελλειμματικών ή ατροφικών γνάθων με μοσχεύματα σκληρών και μαλακών ιστών, την τραυματολογία του σπλαγχνικού κρανίου, την ορθογναθική χειρουργική για την αποκατάσταση δυσγναθιών και δυσμορφιών του προσώπου, καθώς και με τη χειρουργική ογκολογία της στοματογναθοπροσωπικής χώρας.