Τασόπουλος Θεόδωρος
Ο Θεόδωρος Τασόπουλος αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2004.
Το 2008 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στον Τομέα της Προσθετικής του Πανεπιστημίου Bristol (Ηνωμένο Βασίλειο). Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.Έχει λάβει μέρος με ομιλίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και διεθνή έγκριτα περιοδικά στο αντικείμενο της Προσθετικής. Έχει πραγματοποιήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων με θέμα τις εφαρμογές της ψηφιακής τεχνολογίας στην οδοντιατρική, καθώς και την κατασκευή εξατομικευμένων προστατευτικών ναρθήκων και συσκευών για την αντιμετώπιση αποφρακτικών απνοιών στον ύπνο. Είναι μέλος σε ελληνικές και διεθνείς επιστημονικές εταιρείες και κριτής σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.
Εργάζεται στην οδοντιατρική κλινική που διατηρεί στην Αθήνα, καλύπτοντας όλο το φάσμα της σύγχρονης Επανορθωτικής Οδοντιατρικής, της Εμφυτευματολογίας και της Ψηφιακής Οδοντιατρικής.
Τίτλος Ομιλίας
Συνδυασμός δοντιών/εμφυτευμάτων στην Κινητή Προσθετική: Συμβιβασμός ή Στρατηγική?
Η αντιμετώπιση των εκτεταμένων νωδοτήτων αναζητά θεραπευτικές προσεγγίσεις, που μπορούν να επαναφέρουν τη λειτουργία και την αισθητική και να εξασφαλίσουν υγεία και άνεση σε βάθος χρόνου. Εκεί, που ο αριθμός των εμφυτευμάτων, ο όγκος του οστού και οι δυνατότητες και επιθυμίες του ασθενούς αποκλείουν τις ακίνητες προσθετικές αποκαταστάσεις, οι κινητές αποκαταστάσεις αποτελούν τη μοναδική αξιόπιστη λύση. Η διατήρηση έστω και ελάχιστων δοντιών είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ιδιοδεκτικότητας και την ενίσχυση της ψυχολογίας ενώ η τοποθέτηση εμφυτευμάτων σε στρατηγικές θέσεις τροποποιεί ευνοϊκά την κατεύθυνση των δυνάμεων και την πρόγνωση των δοντιών.
Πόσα εμφυτεύματα χρειάζονται, πού πρέπει να τοποθετηθούν και με ποιον τρόπο θα συνδυαστούν με τα υφιστάμενα δόντια, ώστε να εξασφαλίσουν βελτιωμένη συγκράτηση, σταθερότητα και μασητική ικανότητα, είναι θέματα που θα μας απασχολήσουν. Επίσης θα συζητηθεί τι πρέπει να αναμένουμε ως προς την επιτυχία και την επιβίωση των δοντιών, των εμφυτευμάτων και της προσθετικής αποκατάστασης βάσει συστηματικής ανασκόπησης της βιβλιογραφίας και θα προταθούν πρωτόκολλα διατήρησης του θεραπευτικού αποτελέσματος.